Gemalto is now part of the Thales Group, find out more.

You are here

ESH6 TCP VS UDP Socket Connection | Thales IoT Developer Community

April 17, 2020 - 10:49pm, 2517 views

I am facing one strange issue on TCP Socket connection. With TCP connection my data sent success rate is only 50 percent. Basically the device is unable to send data to the server using TCP Socket. However, as soon as i change the port to UDP it sends data to the server.

Could u Please verify the commands?

TCP Connection

AT^SICS?

^SICS: 0,"conType","GPRS0"

^SICS: 0,"apn","iot.aer.net"

^SICS: 1,"conType",""

^SICS: 2,"conType",""

^SICS: 3,"conType",""

^SICS: 4,"conType",""

^SICS: 5,"conType",""

OK

AT^SCFG="Tcp/WithURCs","on"

^SCFG: "Tcp/WithURCs","on"

OK

AT^SISS=0,srvType,"Socket"

OK

AT^SISS=0,conId,0

OK

AT^SCFG="Gpio/mode/RING0","std"

^SCFG: "Gpio/mode/RING0","std"

OK

AT^SCFG="URC/Ringline","asc0"

^SCFG: "URC/Ringline","asc0"

OK

AT^SCFG="MEShutdown/sVsup/threshold","-4"

^SCFG: "MEShutdown/sVsup/threshold","-4","-4"

OK

AT^SISS=0,address,"socktcp://xx.xx.xx.xx:30000"

OK

AT^SISO=0

OK

AT^SISC=0

OK

UDP Commands

AT^SICS?

^SICS: 0,"conType","GPRS0"

^SICS: 0,"apn","iot.aer.net"

^SICS: 1,"conType",""

^SICS: 2,"conType",""

^SICS: 3,"conType",""

^SICS: 4,"conType",""

^SICS: 5,"conType",""

OK

AT^SCFG="Tcp/WithURCs","on"

^SCFG: "Tcp/WithURCs","on"

OK

AT^SISS=0,srvType,"Socket"

OK

AT^SISS=0,conId,0

OK

AT^SCFG="Gpio/mode/RING0","std"

^SCFG: "Gpio/mode/RING0","std"

OK

AT^SCFG="URC/Ringline","asc0"

^SCFG: "URC/Ringline","asc0"

OK

AT^SCFG="MEShutdown/sVsup/threshold","-4"

^SCFG: "MEShutdown/sVsup/threshold","-4","-4"

OK

AT^SISS=0,address,"sockudp://xx.xx.xx.xx:30003"

OK

AT^SISO=0

OK

^SISW: 0,1

AT^SISW=0,63

^SISW: 0,63,0

OK

With the UDP success rate is 100 percent and at the Server side there is no difference. I mean the port is open.