Gemalto is now part of the Thales Group, find out more.

You are here

ENS22-E does not show any SPI configuration available | Thales IoT Developer Community

cassianocampes

January 14, 2020 - 1:35am, 256 views

First, let me introduce the files I am referring to, so I can explain better the situation, as follows:

[1] - Starter Kit B80 User Guide Version: 01 DocId: Starter_Kit_B80_v01
[2] - Cinterion® ENS22-E Hardware Interface Description Version: 01.000 DocId: ENS22-E_hid_v01.000
[3] Cinterion® ENS22-E AT Command Set Version: 01.000 DocId: ENS22-E_ATC_V01.000
[4] Cinterion® ENS22-E AT Command Set Version: 02.000 DocId: ENS22-E_ATC_V02.000
- In [2], the document mentions the ASC1 being used as an SPI.
- In [2], there is the AT^SSPI command available, however, in [3], there is not AT^SSPI command listed.
- In [1], I can find the SPI pins in the pin mapping 2x40-pin connector to 80-pin board-to-board connector.
- When I enter ATI in the module, I get this output:
Cinterion
ENS22-E
REVISION 02.000
OK
- When I enter AT^SCFG=? I get this:
AT^SCFG=?
^SCFG: "GPIO/****/ASC1",("gpio","std","rsv")
^SCFG: "GPIO/****/DCD0",("gpio","std","rsv")
^SCFG: "GPIO/****/DSR0",("gpio","std","rsv")
^SCFG: "GPIO/****/DTR0",("gpio","std","rsv")
^SCFG: "GPIO/****/RING0",("gpio","std","rsv")
^SCFG: "MEOpMode/SRPOM",("0","1")
^SCFG: "MEOpMode/PowerMgmt/Suspend",("0","1")
^SCFG: "MEShutdown/sVsup/threshold",("-4"-"4")
^SCFG: "Radio/Band/4G",("0x00000004"-"0x08080094")
^SCFG: "Tcp/WithURCs",("on","off")
^SCFG: "URC/Ringline",("off","local","asc0")
^SCFG: "URC/Ringline/ActiveTime",("0","1","2")
OK
- When I enter AT^SCFG? I get this:
AT^SCFG?
^SCFG: "GPIO/****/ASC1","std"
^SCFG: "GPIO/****/DCD0","std"
^SCFG: "GPIO/****/DSR0","std"
^SCFG: "GPIO/****/DTR0","std"
^SCFG: "GPIO/****/RING0","std"
^SCFG: "MEOpMode/SRPOM","0"
^SCFG: "MEOpMode/PowerMgmt/Suspend","0"
^SCFG: "MEShutdown/sVsup/threshold","0","0"
^SCFG: "Radio/Band/4G","0x08080094"
^SCFG: "Tcp/WithURCs","on"
^SCFG: "URC/Ringline","local"
^SCFG: "URC/Ringline/ActiveTime","2"
OK
So, I cannot see any SPI mentioned in the configurations of the module. Am I missing something?