Gemalto is now part of the Thales Group, find out more.

You are here

ftp download problem using EHS6 on concept board | Thales IoT Developer Community

May 19, 2014 - 2:25pm, 7495 views

Hi, Just received the concept board last week and have been trying to get ftp file download to work. I can ping the server from a java midlet (proving that I can get an internet connection) but the ftp function seems to get stuck after I receive: === ATEvent ^SIS: 0,0,2100,"Ftp open(ftp.***.com:21)" === These are my lines of code to start the ftp download: === m_Cmd.send("AT^SISO=0\r", new EHS6_test.RspListener()); Thread.sleep(30000); // 30 second timeout === According to the example on page 254 in "Cinterion EHS6 AT Command Set" I should get something like this: === AT^SISO=1 Open the service. OK Bearer is established, service is getting started. ^SIS: 1,0,2100,"Ftp open(ftp.heise.de:21)" "^SIS" URC with 2100 (FTP) indicates download status. ^SIS: 1,0,2100,"220 Hallo auf ftp.heise.de." ^SIS: 1,0,2100,"FTP Login OK" === Here is the content of my debug session (Netbeans 8.0): === startApp Start of AT command sequence... Received async response: AT+CREG? +CREG: 0,5 OK Received async response: AT+CGATT? +CGATT: 1 OK Received async response: AT^sics=0,conType,"GPRS0" OK Received async response: AT^SICS=0,inactTO,"20" OK Received async response: AT^SICS=0,user,"default" OK Received async response: AT^SICS=0,passwd,"" OK Received async response: AT^SICS=0,apn,"stream.co.uk" OK Received async response: AT^SICS=0,dns1,"8.8.8.8" OK Received async response: AT^SISS=0,srvType,"Ftp" OK Received async response: AT^SISS=0,conId,"0" OK Received async response: AT^SISS=0,address,"ftp://***.com" OK Received async response: AT^SISS=0,cmd,"fget" OK Received async response: AT^SISS=0,user,"***" OK Received async response: AT^SISS=0,passwd,"***" OK Received async response: AT^SISS=0,path,"file:///a:/data/" OK Received async response: AT^SISS=0,files,"*.txt" OK RINGChanged true Received async response: AT^SISO=0 OK ATEvent ^SIS: 0,0,2100,"Ftp open(ftp.***.com:21)" RINGChanged false destroyApp(true) Streams and connection closed End of debug session. Emulator is closed! === Any idea why I see this problem? Many thanks for any feedback.